Kézilabda – diákolimpia körzeti verseny

A 4.korcsoportos fiú kézilabda körzeti diákolimpia döntőjét iskolánk csapata nyerte és továbbjutott.

A 3. korcsoportos lányok ezüst érmet szereztek kilenc csapat közül a diákolimpia körzeti versenyén.

Vargáné Zsadányi Éva

KÉZILABDA

A 4.korcsoportos kézis lányok két győzelemmel továbbjutottak a diákolimpia a megyei területi versenyére.

Gratulálunk! 


Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny ORSZÁGOS DÖNTŐ

2017. december 09.

A Baár-Madas Református Gimnázium adott otthont a döntőnek, amelyen 8 csoportban 25-26 csapat versenyzett. Lelkiismeretesen készültünk az egy hónap alatt, főleg a szóbeli fordulón bemutatandó jelenet igényelt sok időt, munkát.

Először az írásbelin mérték össze tudásukat a csapatok, a szóbeli fordulóba csak az első hat jutott tovább. A többiek is előadták a jelenetet (évfolyamonként), ott egy különdíjjal jutalmazták a legjobbat. Az írásbeli eredményhirdetése után szomorúak voltak a fiúk, mert a 13. helyen végeztünk. Érdekes, hogy körülbelül annyi pontot szereztek (163 p), mint a területi (166 p) fordulón!  Az erős mezőnyben ez ennyire volt elég. A döntő feladatai jóval nehezebbek, így ez szép eredmény. Örültem neki. Hazafelé azon gondolkodtam, mivel deríthetném jobb kedvre az orrukat lógató versenyzőket. Megnéztem hát Bolyai honlapján, hány ötödikes csapat indult. Az országban több mint 1460 csapat nevezett! Így már egészen másképp hangzik az eredményünk.

Gratulálok a versenyzőknek! Köszönöm a szülők segítségét, akik elvittek minket Budapestre, és lelkesen szurkoltak nekünk.

Akikre büszkék vagyunk:  5.a. – 13. hely - Menő Manók
Adorján Ákos, Inczédy Balázs, Kovács Kolos, Medgyesy Miklós

 

Remélem, jövőre is lelkesen készül majd minden csapat, mert sokat tanulhatnak és érdekes, játékos feladatokat oldhatnak meg. Minden eredménynek öröm, az igazi haszna azonban a versenynek a közös munka és anyanyelvünk szépségének, gazdagságának megismerése.

                                                                                                Duhonyi Tiborné                                                                                                                                         felkészítő tanár

Rubint diploma

Fábián József Tanár Úr rubint diplomás

Fábián Tanár Úr munkáját mindig úgy végezte, mint az egykori haragöntő mester:
„Aki jól tudta, hogy harangot önteni csak egyféleképpen szabad! … türelmes szenvedéllyel kell, még ha tudja is az ember, hogy kondulását soha nem fogja meghallani. Hiszen úgysem saját használatra önti.”

Volt tanítványai, kollégái a mai napig szállóigeként emlegetik egy-egy bölcs mondását. Például: „Csak úgy lehet erős várat építeni, ha egy tégla sem hiányzik a falból”.

Tanár Úr! Igyekszünk iskolánkban ma is megvalósítani ezt az iránymutatást, erre törekszünk mi is és erre tanítjuk tanítványainkat. Mert csak így lehet és érdemes, biztos alapokon állva élni és dolgozni, ha kell 92 éven át is, mindenkinek.

Az Árpádos nagy közösség nevében is köszöntjük rubint diplomája átvétele alkalmából!

Az igazgató úr köszöntőjének teljes szövege:Fábián Tanár Úr