Covid tájékoztató

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A 2020. márciusában elkezdődött Covid-19 vírusjárvány nagyban átformálta életünket. Közösen sok új ismeretet kellett megtanulnunk a tanítás/tanulás során, illetve a hétköznapi életünkben is.
Így pl. a maszk helyes használata, a rendszeres fertőtlenítés, szellőztetés szükségessége, stb., és a digitális oktatás-tanulás közös felfedezése is hozott sok új ismeretet, információt, alakított ki jó készségeket, képességeket. Intézményünk “lakói” sem tudták elkerülni a vírus okozta megbetegedést, ezáltal voltunk tantermen kívüli oktatásban többször is, néha kényszerből, mert több pedagógus teszteredménye pozitív lett. Szerencsére tanítványaink nagyon kis számban kapták el, illetve betegedtek meg komolyabban. Ezért is támogatom és támogattam a szülők kérését, hogy ha a családban idős, krónikus beteg fordul elő, diákunk tantermen kívüli oktatásban vehessen részt (természetesen a törvényi előírásokat figyelembe véve, hogy az igazolt hiányzások se lépjék túl az előírásokat).
Közös érdekünk, hogy ezentúl is vigyázzunk magunkra és társainkra, tartsuk be az előírásokat, legyünk nagyon óvatosak, hogy elkerülhessük a
betegség okozta traumákat, tragédiákat! Senki nem tudja megmondani, hogy mikor lesz ennek vége, lesz-e 3. hullám. Ezért is fontos, hogy minden család készüljön fel a digitális oktatás során kialakult problémák (pl. eszközhiány) kiküszöbölésére.
Figyeljünk oda a vitaminok pótlására (C vitamin, D vitamin), az immun-rendszer erősítésére (sok gyümölcs, zöldség, friss levegőn tartózkodás). Szerencsére a kutatók már egyre jobb vakcinát állítanak elő, aminek segítségével kordában lehet tartani majd ezt a vírust is.
Köszönöm az eddigi együttműködésüket, segítségüket, tanítványaink
rendszeres, precíz munkáját, a szabályok következetes betartását!
Nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek!

Tisztelttel:
Magyari József
intézményvezető

Újévi üdvözlet

A 2021-es évre kívánom: hogy az óév sötét árnyai szálljanak el, a nehézségeket közösen győzzük le, a kitűzött céljainkat, álmainkat valósítsuk meg, reményeink ne vesszenek.

Hozzon az új esztendő: boldogságot, emberséget, biztonságot, gazdagságot. Családoknak meghittséget, ragaszkodást, gyarapodást, örömöt és egészséget.

Sportolóknak sikereket, nagy csatákat, versenyeket.  Gyermekeink az új évben is éljenek szeretetben, legyenek boldog emberek. 

Ehhez kívánok mindenkinek kitartást és nagyon jó egészséget!

Magyari József a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola intézményvezetője

Sulizsák

I-II. o osztály
1. hely 1.a
2. hely 2.c
3. hely 2.b

III.-IV. osztály
1.hely 3.b
2. hely 4.b
3. hely 3.c

Iskolánk 1390 kg ruhát gyűjtött. 69.500.- Ft-ot kaptunk.

Gyűjtés a Zöld Menedéknek

Kérjük, hogy aki tudja támogassa a Zöld Menedékben élő kutyákat és cicákat száraz táppal, konzervekkel, plédekkel, törölközőkkel és tisztítószerekkel. A felajánlásokat október 5-ig, hétfő délelőttig várjuk az iskolába.