Informatika tagozat

Elsődleges célunk az informatika tagozatosok programozásra való tanítása s ennek a szemléletnek az elmélyítése. E mellett a kor igényeit is igyekszünk kielégíteni gépkezelői és felhasználói ismeretek oktatásával, mely az informatikai műveltségi alapvizsgát készíti elő.

Az elmúlt években diákjainkkal szép sikereket értünk el a programozás terén. Évek óta készülünk az Országos Logoversenyre.  Több felsős diákunk jutott már az országos döntőbe, s az idei 2010/2011-es tanévben alsósaink is remekeltek.  Számukra a versenybizottság országos döntőt nem hirdet, de a regionális fordulóba eljutottak és ott is eredményesen szerepeltek.

A felhasználói ismeretek magas szintű oktatását is célul tűztük ki.  Az elmúlt 10 évben a Madách Imre Gimnázium ECDL vizsgaközpontjában vizsgáztak diákjaink. Először 2-3 modulból, majd az évek során egyre többől.  Nemcsak a diákok, de a kollégák is bekapcsolódtak az ECDL bizonyítvány megszerzésébe. Többen szereztek 4 modulos START kártyát, de olyanok is vannak a kollégák között, akik mind a 7 modul teljesítésével büszkélkedhetnek. Az idei tanévben 5 diákunk szintén mind a 7 modult megszerezte. (Információtechnológiai alapismeretek, Operációs rendszerek, Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Adatbáziskezelés, Grafika és prezentáció, Információ és kommunikáció.)

A Madách Imre Gimnáziumban az idei tanév során a vizsgaközpont megszűnt.  Ezúton is szeretnénk megköszönni Piroska István tanár úr áldozatos munkáját, diákjaink iránti gondoskodó figyelmét és türelmét!

A 2011-es tanév végétől az ECDL vizsgákat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola vizsgaközpontjában folytatjuk. A jövő évtől tervezzük további két modul, a Webkezdő és a Képszerkesztő oktatását.

Varga Judit